Vikingarna

Vikingarna med Christer Sjögren er tilbake på scenen, og gleder et stort publikum på dansearenaer og konserthus rundt om i Norden. Det er nok ingen overdrivelse å si at dette er Nordens største danseorkester gjennom tidene. De har vært med i utallige TV-programmer, og solgt over tolv millioner plater i Skandinavia.

 

Bandet ble startet i 1960 under navnet TheVikings. I 1968 ble Jörgen Arnemar, dagens manager med i bandet og de endret navn til Vikingarna. Ut over 70-tallet kom det låter på løpende bånd som toppet Svensktoppen. Her kan nevnes Du gav bara löften og Leende guldbruna ögon.

 

I 1978 skjedde det noe som skulle få stor betydning for bandet. Da kom Christer Sjögren med som vokalist. De turnerte rundt i Norden, og fikk raskt en stor tilhengerskare. I 1998 kom låten Kan man älska nån på avstånd. Den ble en kjempehit, og lå utrolige 26 uker på førsteplass på Svensktoppen.

 

90-tallet og årene 2000-2004 var bandets storhetstid. I løpet av denne perioden ble det mange Norgesturer, og det var ikke uvanlig at de samlet over 10 000 personer. Mange husker også dansegallaer med 3000 til 4000 personer.

 

I 2004 var det lansering med turné i Tyskland. Her gav de ut tre album som solgte over 600 000 eksemplarer.

Det var også i 2004 at den triste meldingen kom om at bandet skulle legges ned. Avskjedskonserten var i Arvika. Det ble stille rundt Vikingarna, men i 2018 skjedde det noe. Gutta var samlet, og de hadde lyst til å gjøre et lite comeback med noen få jobber i Sverige. Responsen var stor, og dette gav tydeligvis mersmak. Planer ble lagt for 2019, tjue spillejobber fordelt på Norden. Jobbene i Norge har vært en kjempeskuksess. Publikum har møtt opp, gammel som ung.

 

En kveld med Vikingarna tar deg gjennom historien fra 70-tallet. Her kommer de kjente låtene på rekke og rad.