Rune Rudberg

Etter det store gjennombruddet med Ut mot havet i 1988 og nærmere 200000 solgte solgte plater, var Rune det store popidolet i Norge. Og med oppfølgingsalbumet ”Vinger over Europa” fortsatte suksessen.

Det var først med det vanskelige tredjealbumet ”Lysene fra land” at pop-idol-perioden var over, og en normalisert hverdag var begynt. Rune skiftet da gear fullstendig og ble fulltidsmedlem i dansebandet Scandinavia.

Men Rune var ikke fornøyd med bare å spille i danseband. Han har alltid vært en stor fan av countrymusikk, og da Scandinavia ville holde på med sitt, sluttet Rune for å lage et countryalbum på norsk. Det ble albumet ”Tidevannsbølger”. Rudberg er en fyr som ikke nødvendigvis repeterer seg selv, så da NRK ville ha med Rune i Melodi Grand Prix i 1996, svarte han jatakk, men nå med Scandinavia igjen. Deretter fulgte to samleplater ”Landeplager” med alle hans hits og ”Halfway to paradise” med leftovers og albumlåter. Ny soloplate fulgte så: Mot nye eventyr” og Rune fikk en hit igjen. Denne gangen het den ”1001,1002,1003”.

I den senere tid har Rune virkelig gitt seg countryen i vold. Med platene ”Gone Country” og ”Runaway” og ”Strong Enough”har han opplevd å få god kritikk (!) og en mengde godord. Henning Eriksen har produsert alle disse platene – som har engelske tekster. Samme mann har også produsert de fleste sangene på ”Tro”, der Rune er tilbake med norske tekster. Det var tydelig at publikum ville ha dette . CD’en gikk til nr 1 på VG lista, og lå på denne lista i flere måneder i 2013. Den fikk gode kritikker og meldinger fra fansen om at dette var den beste cd’en til Rune noensinne. Året 2013 ble avsluttet med Spellemannsprisnominasjon for ”Tro” og ny samleCD – 40 første hits”. November 2014 kom det live dvd/CD Live fra Sel.

«LEVD LIV» kom i juni 2015 og også dette gikk høyt på VG lista. I 2016 ble Rune Rudberg invitert med på en produksjon av en rendyrket countryplate med coverlåter. Det ble ganske snart klart at dette skulle bli en Rune Rudberg plate og litt annerledes i stil enn de han gir ut med RUNE RUDBERG BAND. « Kindly keep it country» ble lansert i juni til gode kritikker og har også figurert på spillelistene til flere europeiske og australske country-radio-stasjoner. Fra 2017 spiller RUNE RUDBERG BAND mer enn noensinne ,samtidig som de ble invitert til å være med i Melodi Grand Prix 2017 med sangen «Run Run Away». I 2018 kom albumet «Minner» som igjen høstet gode kritikker og suksess. Og suksessen på konsertene fortsetter. Juni 2019 kom Old Country. Her rendyrkes countrymusikken.

Besetning:
Rune Rudberg vokal og gitar,
Tor Brasetvik bass og vokal
Geir Hilsen trommer
Geir Torgersen keyboards
Egil Brataas gitar og vokal
Tore Blestrud steelgitar,gitar og div.