Lasse Stefanz

Det hele begynte med en gitar kjøpt på postordre, noen grytelokk og en gammel rørforsterker. Så var bandet etablert og målsettingen var klar: «Vi skal bli det beste bandet i Sverige».


Året var 1967 og ungdommene i Lasse Stefanz la fremtidsplaner over saft og kaker. Tvillingbrødrene Hasse og Lasse Sigfridsson hadde vervet Olle Jönsson til bandet etter en vellykket audition. Den første spillejobben var i et bingolokale og honoraret var bingoblokker. Noen år senere ble Christer Ericsson og Andres Pettersson med i bandet. Hønsehuset til familien Sigridsson ble øvingslokale og bandet begynte å turnere på kryss og tvers i Sverige, ofte uten særlig betaling, men de spilte for å bli kjente.

Sakte men sikkert ble kalenderen fylt opp med spillejobber. Lykken var når de fikk dele scene med idolene i Lasse Kents. Når de hadde fri snek de seg inn på danselokaler for å høre på Flamingokvintetten eller Streaplers spilte.

De satset alt på musikken, men på slutten av 70- tallet var de nære å bli oppløst som band. Lasse Stefanz hadde begynt å spille discomusikk og det slo ikke an. Publikum og arrangørene uteble, men da ringte den legendariske platedirektøren Bert Karlsson og resten er, som man sier, historie. I dag er Lasse Stefanz et av de største dansebandene i Norden.

De har solgt millioner av plater, vunnet 4 Grammypriser i Sverige, og et utall med Guldklaver-bransjens største pris. De har deltatt i Melodi Grand Prix, medvirket i et utall tv- og radioprogram og har fått laget flere dokumentarer om gruppen. De turnerer hver helg og leverer opp mot 4 timer danse- og partymusikk hver eneste kveld.

Lasse Stefanz er større enn noensinne og har holdt koken i imponerende 54 år!