Lasse Johansens orkester

Vokalist, gitarist og komponist Lasse Johansen har i 55 år (i 2020) gledet oss sjenerøst med sine musikalske gaver. Han er kjent over hele Norge som vokalist og frontfigur innen dansemusikken, både fra sine 16 år i Ole Ivars og i de senere årene med sitt eget band, Lasse Johansens orkester.

Med gruppen Vandrerne har vi møtt ham i visegenren, han er også en av Norges fremste tolkere av taterviser og også som Sandbeck- tolker formidler han musikk i et bredt spekter. De senere år har også Evert Taube, Dan Andersson og Bellmann fått plass på Lasse sitt reportuar. Lasse har gitt ut flere folkevise-album, og NRK har sendt et eget tv- program om Lasse og hans musikk.

Lasse har mottatt flere kulturpriser for sitt arbeid med sang- og musikk, og han har gjort stor suksess med tolkninger av andre musikere. Blant annet en samling låter av Vidar Sandbeck, Cliff Richard og Sven Ingvars. Totalt har Lasse medvirket på minst 34 album, 14 av disse i egen regi.

Nå i dag er Lasse mer musikalsk trygg enn noensinne og en av de mest erfarne og allsidige innen dansbandgenren i Norge! Sammen med sitt orkester er han i sitt ess, og disse dyktige gutta byr på meget dansbar musikk, alt fra orkesterets egne låter til gammel Ole Ivars, Sven Ingvars, gammelpop, og mye annet dansbart fra både Norge og Sverige.

Med Lasse Johansens orkester på scena blir det fart og moro på dansegulvet.

LJO består av:

- Lasse Johansen, vokal og gitar
- Knut Erling Fjell, tangenter og kor
- Åge Skaaren, bass og kor
- Auden Senderud, gitarer og steelgitar
- Frank Robert Helden, gitarer
- Svein Henriksveen, trommer

Musikk er den beste medisin er Lasses motto.