Larz Kristerz

Larz-Kristerz ble startet våren 2001 i Älvdalen i Sverige.

Hvert år på "Barnenes dag" kjører det en parade med vogner med ulike temaer gjennom byen. Larz-Kristerz skulle medvirke på en vogn som en morsom hyllest til alle dansebandene fra 70-
tallet.

Seks gamle klassiske låter ble øvd inn. Lastebilen med sjåfør ble leid inn, gamle Hagströmhøyttalere og PA ble rigget opp og tidsriktige dansebandkostymer ble lånt inn. Kvelden før det hele skulle gå av stabelen samlet vi oss vi for å lage plakater med "slagord" for vår sak.

På morgenen den store dagen pyntet vi en Mercedes buss fra 60- tallet med plakater og bjørkeløv. Under bussen monterte vi en røykmaskin som førte til at byens politi kom opp til oss og lurte på om det brant.

Karnevalsopptoget dro i gang og låter som "Näckrosen" og "Sjätte september" ga gjenklang mellom husveggene i byen. Det blev en stor suksess og vi fikk tilbud om spillejobb allerede samme kveld. 6 låter gjør ingen dansekveld, så det var bare å begynne å øve og lage sceneantrekk.

Nå lurer dere kanskje, hvem er Larz-Kristerz egentlig? Jo, det er en blanding av flere ulike band fra Älvdalen. Det er Trond Korsmoe på gitar og bass, Torbjörn Eriksson på tangentinstrumenter og Mikael Eriksson på trommer fra dansebandet Ramblers, Peter Larsson på gitar fra rockabillybandet Big Crow, Pete & the Big Creek Boys og Anders Tegnér på elgitar og kor fra Little Aron, Bosse Tegnérs, Rude Cindy og Billy Opel. Felles for samtlige medlemmer er at de har en svakhet for danseband fra 70-tallet.

Den første dansejobben ble 50 mil hjemmefra, på ett bryllup i Gøteborg, som igjen resulterte i en ny bryllupsjobb i Gøteborg sommeren etter.

Behovet for et "Larz-Kristerz" band har vist seg større enn noen kunne ane og det er virkelig kjempemorsomt. Vi har fått spille på alt fra gamle legendariske danseplasser og forsamlingshus til moderne danserestauranter og idrettshaller. Folk som kommer og danser virker faktisk å ha det like morsomt som oss.