Bjørns Orkester

Udiskutabelt et av landets desidert mest populære danseorkester, som under normale omstendigheter har svært travle helger. Festivaler, dansegallaer og «danser på lokalet» er med på å fylle kalenderen.

Bjørns Orkester er blitt tildelt Gullskoen-prisen som «Årets danseband» to ganger. En pris som avgjøres med publikums stemmer. Et bevis på at orkesteret fra Hustadvika, tidligere Fræna, er svært godt etablert i eliten blant norske danseband. Et annet poeng i Gullsko-sammenheng er at Bjørns Orkester er det eneste dansebandet fra Norges lange vestlandskyst som har vunnet denne prisen!

Populariteten skyldes ikke bare musikken, selv om den selvsagt er hovedsaken. Men her er også en gjeng joviale og omgjengelige musikere som er like populære blant publikum som blant musikerkollegaer over hele landet. Sjefen sjøl, Bjørn Kalvatsvik, er blant legendene med mer enn 50 år i bransjen! Resten av gjengen derimot er nærmest for ungfoler å regne. Men erfaring som danseband-musikere har de i bøtter og kar likevel: Mathias og Johnny Kalvatsvik har spilt i Bjørns Orkester siden rett etter konfirmasjonsalderen, mens fjerde- og yngstemann Jan Erik Bang Småge feiret sine første 15 år i orkesteret i 2019.

Helt fremst på scenekanten, og ofte spillende og syngende ute på dansegulvet, blant de danseglade, der befinner Mathias seg. En livsglad kar som fremstår som Bjørns Orkester sin frontfigur.

I fjor kom deres foreløpig siste CD, den 12 i rekken ut: «Dance On», som selvsagt inneholder allerede flere etterspurte låter. Blant deres største hits kan nevnes «Kom de ut di trollkjærring» og ikke minst «En rose i rosenes by»!